- בית
- /
- מגזין ריהוט ביתי
- /
- מעצב או אדריכל?
מעצב או אדריכל?
איך בוחרים את איש המקצוע הנכון ביותר לעיצוב הדירה החדשה?
כשעוברים לדירה חדשה ורגע לפני שבוחרים הריהוט שנותן את הטון ותורם לאווירה החמימה בבית, כדאי לשקול לשכור את שירותיו המקצועיים של איש מקצוע מתחום העיצוב או אדריכלות לצורך תכנון ועיצוב פנים הבית. ייעוץ מקצועי מהסוג יוכל לחסוך לכם לטווח הארוך הוצאות כספיות מיותרות כתוצאה מקבלת החלטות חובבניות שנובעות מחוסר ניסיון. קחו בחשבון שבמקרה ויש צורך בתכנון מחדש של מבנה הדירה, כולל חלוקה שונה של חדרי הבית, יידרש היתר בניה מהרשויות לפני ביצוע השינוי בפועל.
במקרה כזה, וכשמדובר בצורך בתכנון פונקציונאלי של מבנה הדירה, תידרשו לליווי מקצועי של אדריכל שיהיה ממונה הן על מלאכת התכנון והן על מלאכת העיצוב ובמקרה זה מעצב פנים בלבד אינו ישרת את המטרה.
מעצב פנים אל מול אדריכל
במידה והחלטתם להשקיע בייעוץ מקצועי בתחילת הדרך ואתם עומדים לשכור את שירותיו של איש מקצוע לתכנון ועיצוב הדירה, כדאי לקחת בחשבון את הגדרות התפקידים השונים של אנשי המקצוע השונים. מעצב פנים יוכל להסתכל על חלל הדירה ולסייע במלאכת עיצוב החלל הפנימי של הדירה, כולל התייחסות לחומרים השונים, לריהוט, לנגרות, לתאורה ולמכלול פתרונות העיצוב שישלימו את התמונה ויאפשרו את הפיכת הדירה לפונקציונאלית ולמעוצבת בדיוק בהתאם לאופי ולטעם האישי שלכם. לאור היכרותו המקצועית הקודמת עם חברות המציעות פריטים עיצוביים לבית וריהוט, איש המקצוע יוכל לכוון אתכם ברכישת המוצרים השונים. החל מבחירת מערכות ישיבה שהינן נותנות את הטון בחדר הסלון ועד הפריטים המשלימים. יתכן שהמעצב אף יוכל להשיג עבורכם מחירים מוזלים יותר. באופן זה הליווי וההכוונה המקצועיים עשויים בסופו של דבר להוזיל את העלויות של הפרויקט כולו ולהגדיל את שביעות רצונכם בעיצוב פונקציונאלי המותאם לטעם האישי.
אדריכל, לעומת מעצב פנים, אינו ממונה רק על הפן העיצובי של חלל פנים הדירה אלא מתפקידו לתכנן את המבנה בצורה האופטימאלית הלוקחת בחשבון לא רק את צרכי הדיירים במגרש הביתי אלא גם את התנאים הסביבתיים הקיימים והמגבלות בשטח. על המעצב לדעת איך לשלב מספר רהיטים ביחד בהרמוניה, שולחנות סלון עגולים לא ישתלבו עם מערכת ישיבה פינתית כמו שולחנות סלון ריבועיים, תכנון המבנה נעשה תוך ניצול נכון של תנאי השטח והאקלים ובהתאם לעמידה בחוקים המוניציפאליים, התקניים והתברואתיים. הליווי המקצועי של איש המקצוע כולל ייעוץ ונציגות מול הרשויות ומול גורמים אחרים בכוח כמו קבלני העבודה ואלה שמספקים את חומרי הבנייה הנבחרים. גם במקרה זה, בדומה לליווי מעצב, ליווי מקצועי של אדריכל עשוי לחסוך לא מעט עלויות הפרויקט ובשוטף לאחר סיום הפרויקט ובמהלך המגורים בפועל.
דגשים לבחירת איש המקצוע הנכון
על מנת לבחור את איש המקצוע הנכון ביותר שילווה בהצלחה את הפרויקט, כדאי להתמקד במועמדים שהגעתם אליהם דרך המלצות מאנשים שכבר עבדו איתם. באמצעות היכרות מוקדמת, תוכלו גם להגיע ולהתרשם מאיכות ואופי העבודה ביתר נוחות וגם להסתמך על היות איש המקצוע נותן שירות ברמה מספקת ובעל אישיות נוחה לצורך התקשרות ידידותית ככל הניתן. ללא קשר להמלצות, חשוב לבקש לראות את הרישיון המקצועי ולהתרשם מאיכות העבודה בפרויקטים נוספים פרי עבודתו (לדוגמא כפי המוצגים באתר כאן). במידה ויידרשו צעדים בירוקראטיים לקבלת היתרי בנייה, חשוב לוודא מראש כי האדריכל אכן מתמצא ברזי צעדים אלו, כולל האישורים וההליכים שיידרשו.
כדאי אף להעדיף אדריכל בעל ניסיון בעבודה באזור הרלוונטי, המכיר את התהליכים הבירוקראטיים המקומיים, שלפעמים עשויים להשתנות ממקום למקום. מסגנון העיצוב עצמו ניתן להתרשם בשלב הראשוני בפרויקטים המוצגים באתר הבית ולראות פנים אל פנים פרויקטים נבחרים במציאות. ולבסוף, במסגרת פגישה אישית, תוכלו לעמוד על אישיותו של האדריכל ומידת הכימיה והתקשורת ביניכם. לאלו משמעות ניכרת בהצלחת הפרויקט. חשוב לוודא כי שניכם מדברים באותה שפה כך שאכן יוכל לתרגם את צרכיכם לתכנית אדריכלית מקצועית שבסופו של הפרויקט תוכל להוציא לפועל את מבנה הדירה הרצויה ביותר.
א' - ה' 20:00 - 09:00
ו' 14:00 - 09:00
שבת 20:00 - 11:00